Meer blauw op straat.

Boa's en politie.

De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zijn zichtbaar op straat en in wijken. Extra boa’s vergroten de zichtbaarheid van handhaving en bestrijden kleine criminaliteit. We willen dat boa’s goed bereikbaar zijn voor inwoners, ook in het weekend. Ook houden we continu in de gaten of er genoeg boa’s zijn om alle taken goed uit te voeren. In de komende periode willen we minimaal één extra boa.

Door zichtbare wijkagenten die surveilleren gaan we verloedering en overlast op straat en in wijken tegen. Overlastgevers worden permanent op de huid gezeten en gecontroleerd met een very irritating police-aanpak. Daarbij zetten we in op de patseraanpak zoals die wordt ingezet in Rotterdam, waarbij jonge criminelen worden gedwongen hun dure kleding, horloges en brommers in te leveren.

Onze boa’s verdienen de juiste middelen om voor onze veiligheid te zorgen. Indien nodig gebruiken zij stroomstootwapens, wapenstok en/of pepperspray. Ook willen we dat ze gebruik kunnen maken van technologie, zoals cameratoezicht en bodycams om hun veiligheid en die van onze inwoners en hulpdiensten in de stad te vergroten. Als er boetes door onze boa’s worden uitgeschreven, vloeien de opbrengsten ervan terug in de gemeentekas. Dit geld kunnen we dan weer inzetten om de veiligheid te verbeteren.