Lees hier het verkiezingsprogramma voor 2022-2026 van de Woerdense VVD. We gaan de slag met het aanpakken van problemen. Om te zorgen dat Woerden werkt voor jou. Zodat Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld goed blijven en beter worden.

Download hier het hele programma

Heb je een vraag? Stuur ons dan een appje!

Een gemeente die klaarstaat voor Woerdenaren
De VVD wil een gemeente die werkt voor jou. Een gemeente die ervoor zorgt dat je wijk of dorp veilig is, met genoeg groen en voorzieningen in de buurt. Een gemeente die regelt dat de straten schoon zijn, dat kinderen veilig naar school kunnen en dat je dichtbij huis op liefdevolle zorg kunt rekenen. Een gemeente die naar je luistert en met je meedenkt als je je huis wilt verbouwen, een vergunning nodig hebt of een probleem tegenkomt. Zodat Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld goed blijven en nog beter worden. Zodat jij in onze stad of dorpen een fijn en veilig leven hebt.

 

Goed en betaalbaar wonen
Of je nu alleen woont in de binnenstad, samenwoont met je partner in Harmelen of met kinderen een huis met tuin hebt in Snel & Polanen of Waterrijk: de woningnood in Woerden is hoog en het einde hiervan is voorlopig nog niet in zicht. Starters en jonge gezinnen kunnen geen betaalbaar huis vinden en ouderen kunnen niet verhuizen naar een kleinere woning. Om de woningmarkt direct lucht te geven bouwen we minimaal 200 tijdelijke appartementen. Alleen dat is niet voldoende. Als Woerdense VVD willen wij dat er ook jaarlijks minimaal 300 nieuwe huizen bijgebouwd gaan worden zodat iedereen betaalbaar in onze gemeente kan (blijven) wonen. We geven voorrang aan betaalbare koop- en huurwoningen voor starters en mensen met een middeninkomen. Daarbij vinden we het normaal dat je je auto gewoon vlakbij je deur kunt blijven parkeren. We zetten ons in voor het behoud van voorzieningen in onze stad en dorpen, zoals onze twee zwembaden en de bibliotheek.

 

Een bloeiende lokale economie
De Woerdense VVD wil dat er in Woerden meer banen bijkomen. Een baan is zoveel meer dan een inkomen. Het is het gevoel dat je bijdraagt aan de samenleving en het zorgt voor contact met fijne collega’s. Daarom willen wij dat iedereen in Woerden mee kan doen. Ondernemers willen we de ruimte geven die ze nodig hebben om aan de slag te kunnen. Juist onze lokale bedrijven hebben een moeilijke tijd achter de rug. We willen niet dat zij van het kastje naar de muur worden gestuurd. We geven hen snel en duidelijk antwoord op vragen via het ondernemersloket. We werken ondernemers niet tegen, maar denken mee over de beste oplossing.

 

Een veilige buurt en thuis
In Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld willen we dat je prettig kunt leven. Dit betekent aandacht voor een groene omgeving en voldoende mogelijkheden om je vrije tijd te besteden, bijvoorbeeld bij het Westdampark, de Cattenbroekerplas, het Brediuspark of het Vijverbos. En prettig leven betekent óók veilig leven. Als VVD maken we verkeerssituaties in onze gemeente weer veilig voor voetganger, fiets en auto en zorgen we voor een soepele doorstroming. Denk daarbij aan plekken als de Steinhagenseweg en de Rembrandtlaan en Boerendijk in Woerden of de Dorpsstraat in Harmelen. Zo komen we veilig en op tijd aan bij ons werk, bij onze familie of op een andere bestemming. We zorgen voor veilige straten met meer boa’s en zetten cameratoezicht in waar het nodig is.

 

Slim en betaalbaar verduurzamen
Woerden moet verduurzamen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Dat vraagt om verstandige keuzes. De Woerdense VVD wil dat verduurzaming betaalbaar blijft voor gewone gezinnen en ondernemers. Verrommeling van het landschap in het Groene Hart willen we tegengaan. Daarom zijn we niet voor grote windturbines in onze gemeente. Draagvlak onder Woerdenaren, Harmelenaren, Kamerikers en Zegvelders is heel erg belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst en onze gemeente schoon en leefbaar kunnen doorgeven.

 

Verstandige financiële keuzes
Als de gemeente meer uitgeeft dan er binnenkomt ontstaan er problemen. De afgelopen jaren kwam de gemeente Woerden flink geld tekort. Daardoor is de ozb jaar na jaar gestegen en zijn de rioolheffing en parkeertarieven omhoog gegaan. Dat is geen goede en houdbare oplossing, zeker in deze economisch moeilijke tijd. Belastinggeld moet eerst worden verdiend door onze inwoners en ondernemers. Daarom zijn verstandige financiële keuzes belangrijk. We willen de gemeentelijke schatkist op orde brengen en houden. We houden de lokale lasten zo laag mogelijk door gemeentelijke taken op een zuinige, maar effectieve manier uit te voeren. Als de gemeente geld overhoudt, zorgen we dat dit terecht komt bij onze inwoners en ondernemers. Zo houden we het leven in Woerden voor iedereen betaalbaar.