Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond zorg in Woerden

Datum: 1 oktober 2019
Tijd: 19:30 - 22:30
Locatie: Raadszaal gemeente Woerden
Blekerijlaan 14
3447 GR Woerden

Waar is het en moet ik me aanmelden?

Iedereen is welkom, maar vol is vol. De locatie is de raadszaal van het Gemeentehuis van Woerden, Blekerijlaan 14, 3447 GR  Woerden. Graag van te voren aanmelding (i.v.m. de ruimte en de catering) per e-mail: zorgvoorwoerdenenomstreken@gmail.com

Wat?

De titel van de avond is: “Zorg in Woerden en omstreken, waar willen we naar toe?”

De zorg in Woerden en omstreken is helaas de afgelopen jaren steeds meer versoberd en minder bereikbaar geworden. De eerste versobering treedt op na de fusie tussen het Zuwe Hofpoort en Antonius ziekenhuis. Voor steeds meer zaken moeten de inwoners naar Nieuwegein of Leidsche Rijn. Daarna valt de Zorg in Woerden als dominosteentjes om. De Huisartsenpost (HAP) en de Spoedeisende hulp (SEH) verdwijnen en Apotheken zijn buiten kantoortijden of in het weekend dicht. Van de goed draaiende Maartenskliniek is alleen nog de Poli over, want voor operaties moeten de patiënten naar Nijmegen.

De werkgroep heeft over deze zorgelijke situatie heel veel reacties ontvangen. Een aantal van deze geanonimiseerde verhalen zijn verwerkt in een Zwartboek. Enkele van deze verhalen worden verteld tijdens het eerste deel van de thema avond. Het eerste exemplaar van het Zwartboek wordt overhandigd aan vertegenwoordigers van het Antonius Ziekenhuis. In de pauze wordt het Zwartboek uitgedeeld aan mensen die hier belangstelling voor hebben. Ook is het de bedoeling om een aantal exemplaren beschikbaar te stellen aan de woordvoerders Zorg van de Tweede Kamer. Genodigden zijn o.a. vertegenwoordigers van de lokale Politiek (wethouder), landelijke Politiek (Tweede Kamer), Zorgverzekeraars, NZA, huisarts, apotheker, Raad van Bestuur van het Antonius en de oud directeur van het Hofpoort Ziekenhuis.

Het tweede deel van het programma zal bestaan uit een forum. Het forum is samengesteld uit de genodigden en een lid van de werkgroep Zorg voor Woerden. Ieder forumlid  mag in maximaal 5 minuten zijn of haar visie geven op de toekomst van Zorg in Woerden en omstreken. Vervolgens krijgen mensen in de zaal de gelegenheid om de mensen van het forum vragen te stellen over die visie op de Zorg, en om aan te geven wat mensen uit Woerden en omstreken willen en/of nodig hebben. Op deze manier willen wij duidelijk krijgen wat Woerden wil en nodig heeft aan Zorg in de toekomst.

De organisatie van deze avond is in handen van de werkgroep Zorg voor Woerden en de politieke partijen Inwonersbelangen, LijstvanderDoes, Fractie Bakker en de Woerdense VVD. De avond zal gepresenteerd worden door de vooraanstaande Woerdenaar Cor van Tuijl.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment