Het bestuur van het lokale VVD-netwerk Rijn, Vecht en Venen, waar de VVD Woerden toe behoort, betreurt het recente vertrek van Reem Bakker en kijkt met waardering terug op zijn inzet.

De fractie heeft Florian van Hout uit Woerden, in het dagelijks leven rechtenstudent aan de Universiteit Leiden, unaniem tot zijn opvolger gekozen. Van Hout was reeds in de vorige fractie fractieassistent en woordvoerder namens de VVD op diverse onderwerpen. Daarnaast gaf hij mede inhoud aan de recente coalitieonderhandelingen.

Voorzitter Hans Groenewegen: “Florian wordt gezien als een talent binnen de VVD. Alhoewel hij met zijn negentien jaar nog jong is, wordt dit reeds nu al gecompenseerd door zijn uitstekende inhoudelijke en communicatieve bijdragen. Daarnaast heeft hij vorig jaar de masterclass van de VVD op een prima manier afgerond en was hij één van de twee sturende mensen achter de online verkiezingscampagne voor het gehele netwerk. De blijken van steun en waardering van tal van politici uit de Woerdense gemeenteraad, die vandaag zijn ontvangen, sterken ons in het vertrouwen dat wij in Florian als nieuwe fractievoorzitter hebben”, aldus Groenewegen.