Ondernemers letterlijk meer ruimte geven.

Bedrijventerreinen.

We geven ondernemers niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk de ruimte. We pakken de komende jaren door in het snel realiseren van minimaal negen hectare bedrijventerrein bij De Putkop in Harmelen en de Burgemeester Van Zwietenweg in Woerden, de zogenaamde schuifruimte. Daarmee creƫren we mogelijkheden voor ondernemers die willen groeien of moeten verplaatsen. De gemeente overlegt bij de ontwikkeling hiervan intensief met ondernemers uit Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. Met die negen hectare zijn we zeker niet voor eeuwig klaar: in de toekomst zal meer ruimte voor onze bedrijven nodig zijn om banen te behouden en economische groei te stimuleren. We willen daarom dat de gemeente zich samen met ondernemers voorbereidt op de uitbreiding van bedrijvenlocaties op de lange termijn.

Bedrijventerreinen en winkelgebieden zijn goed bereikbaar, schoon en veilig. Als we daarvoor wegen moet vervangen of aanleggen, dan doen we dat. Samen met ondernemers zorgen we voor goed onderhoud. Bij winkelgebieden kun je makkelijk parkeren, gratis of tegen een zo laag mogelijk tarief. Wij ondersteunen daarnaast bedrijveninvesteringszones, waarin ondernemers samenwerken. Als ondernemers een BIZ willen oprichten of in stand willen houden, dan faciliteert de gemeente dat.

Ook bij uitbreidingsplannen van (individuele) ondernemers denken we met hen mee. De gemeente stimuleert en ondersteunt in plaats van alleen te wijzen op regels en beperkingen.