De Woerdense VVD is er voor onze lokale ondernemers en hun werknemers. De coronacrisis raakt hen nu al maanden keihard. Dat vraagt om snelle oplossingen. Om ruimte voor creatieve aanpassingen. Hoewel veel maatregelen zijn versoepeld, is en blijft het voor veel ondernemers een moeilijke tijd.

Dat realiseren we ons. Daar gaan we wat aan doen.

Het is geen verrassing dat zeker onze horeca zwaar gebukt gaat onder de huidige anderhalvemetersamenleving. Om overeind te blijven, is het voor al deze bedrijven noodzakelijk meer ruimte te hebben voor hun 1,5-meterterrassen. Na aanleiding hiervan heeft de Woerdense VVD duidelijke vragen gesteld aan het college over de situatie van de Woerdense horeca – nu en in de komende wintermaanden.

We zijn blij dat het dat ondernemers hun terras aan het begin van de crisis snel mochten uitbreiden. In de zomer ging dat makkelijk. Maar ook in de koudere maanden zijn grotere terrassen voor onze ondernemers onmisbaar. Een terras zal dan verwarmd en beschermd moeten worden tegen de wind, wat volgens de regels op dit moment slechts voor een deel mag. De Woerdense VVD vindt dat we onze horeca moeten steunen door dat mogelijk te maken. Nu is niet het moment om als gemeente moeilijk te doen, maar om ondernemers te helpen. En niet alleen nu, maar juist ook in de komende maanden.

Lees hier meer informatie en de vragen die we hebben gesteld.