De Woerdense VVD presenteert met veel trots de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, die dinsdagavond door de leden is vastgesteld. De partij kiest voor een lijst vol kandidaten die verbonden zijn met Woerden en de dorpen en veel inhoudelijke kennis meebrengen. Ze willen allemaal keihard aan de slag voor een Woerden dat werkt voor inwoners en ondernemers. Onder hen zijn zowel bekende, ervaren gezichten als aanstormend talent.

Lijsttrekker Florian van Hout: ‘Ik ben óntzettend trots op dit team. Op onze lijst staan ervaren politici en nieuw talent. Mensen uit Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld, jong en ouder, met verschillende achtergronden. Maar allemaal met goede ideeën om onze stad en dorpen vrijer en veiliger te maken, voor een Woerden dat werkt voor inwoners en ondernemers. Ik kan niet wachten om samen met dit team aan de slag te gaan, eerst in de campagne en daarna in de raad!’

 

 

1. Florian van Hout (22, Binnenstad, eerder verkozen tot lijsttrekker)

Florian is een liberaal in hart en nieren die zich hard maakt voor alle Woerdenaren die elke dag hun steentje bijdragen. Dat doet hij sinds 2018 als raadslid en fractievoorzitter. Als politieke teamplayer probeert hij oplossingen voor problemen dichterbij te brengen. Zo heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor meer veiligheid, het verbeteren van verkeerssituaties en het op orde brengen van de gemeentelijke financiën. Hij heeft vanuit de oppositie flinke kritiek geleverd op de jaarlijkse lastenverzwaringen door het college en recent het niet-werkende parkeerbeleid. In het dagelijks leven studeert hij in Leiden, waar hij binnenkort begint met een master Staats- en bestuursrecht. Florian woont sinds kort in de binnenstad, maar heeft daarvoor zo’n 18 jaar in Snel en Polanen gewoond, waardoor hij die wijk op z’n duimpje kent.

2. Simone Onrust (43, Schilderskwartier)

Simone is geboren en getogen in het Woerdense Schilderskwartier. Sinds ze in 2018 raadslid werd, zet ze zich onvermoeibaar in voor realisme in het dossier van de energietransitie. Ze houdt collega-politici scherp voor dat we moeten verduurzamen, maar dat de overstap naar schone energie wel haalbaar en betaalbaar moet zijn. Ook houdt ze zich bezig met liefdevolle en betaalbare zorg en ondersteuning voor inwoners. Ze woont samen met haar man in het Schilderskwartier en werkt voor een kennisinstituut voor geestelijke gezondheid en verslaving.

3. Florian Bos (33, Bomen- en Bloemenkwartier)

Florian maakt de top-3 van huidige raadsleden compleet. Hij is geboren in Den Haag en opgegroeid in Kamerik. Inmiddels woont hij samen met zijn vriendin en dochtertje Feline in het Bomen- en Bloemenkwartier. Florian is enthousiast, positief en vol energie om problemen op te lossen waarover inwoners hem aanspreken. Zo heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor het bouwen van meer huizen en creatieve oplossingen om het woningtekort te verkleinen, bijvoorbeeld door wonen boven leegstaande winkels beter mogelijk te maken.

4. Hans Tuit (61, Kamerik)

Hans heeft jarenlange ervaring in de advocatuur en de verzekeringsbranche met een focus op grote bouwprojecten, zowel publiek- als privaatrechtelijk georiënteerd. Hans is gewend om naar pragmatische oplossingen te zoeken om complexe conflicten op te lossen. In de raad wil hij zich gaan inzetten om het woningtekort aan te pakken, bijvoorbeeld door regels over het ombouwen van kantoren naar woningen te versimpelen. In zijn vrije tijd is hij regelmatig achter het schaakbord te vinden en actief als voorzitter van de Schaakclub Woerden. Samen met zijn vrouw woont hij aan de rand van Kamerik.

5. Iris Stins (28, Binnenstad)

Iris is nieuw in de politiek, maar daarom niet minder gedreven om aan de slag te gaan voor Woerdenaren. Haar frisse blik en ervaring als contractmanager in de grond-, weg- en waterbouw komen daarbij goed van pas. Naast haar werk studeert Iris Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit en is ze actief in de landelijke universitaire medezeggenschap, waardoor debat en complexe dossiers haar niet vreemd zijn. Ze woont samen met haar vriend in de binnenstad.

6. Maarten Tuit (33, Bomen- en Bloemenkwartier)

Maarten is een ondernemer in hart en nieren. Hij helpt organisaties en bedrijven om een relatie op te bouwen met hun klant. Daardoor komt hij dagelijks over de vloer bij grote ondernemingen en overheidsorganisaties. Hij wil de stap maken naar de lokale politiek en zich in de raad inzetten voor een gemeente die klaarstaat voor ondernemers, door met ze mee te denken en ze niet in de weg te zitten. Maarten woont samen met zijn vriendin en hun dochtertje in het Bomen- en Bloemenkwartier. In Woerden is een bekend gezicht, omdat hij betrokken is bij veel evenementen, zoals Koningsdag en de Musical Sing-along.

7. Stephen Slager (26, Vogelkwartier)

Stephen is 26 jaar oud, maar loopt al even mee in de politiek. Eerder was hij voorzitter van de lokale VVD en jarenlang actief bij de Oostenrijkse liberale jongerenpartij (JUNOS). Daar kwam hij terecht door zijn studies Duits en Toegepaste Taalwetenschap in Wenen. Hij heeft gewerkt als docent Duits op het Woerdense Kalsbeek College en is momenteel werkzaam voor de Oostenrijkse Ambassade in Den Haag. Hij woont op de Oudelandseweg, direct naast het prachtige Brediusbos en ons gezellige stadshart. Stephen wil ervoor zorgen dat meer jongeren zoals hij goed en betaalbaar in Woerden kunnen blijven wonen.

8. Geoffrey Kuppens (44, Snel en Polanen)

Geoffrey is fiscaal jurist bij een zakelijke dienstverlener, welk kantoor hij zelf heeft opgericht. Met zijn scherpe blik, financiële kennis en een groot liberaal hart wil hij in de raad aan de slag om problemen voor Woerdenaren op te lossen. Geoffrey woont samen met zijn vrouw in Snel en Polanen.

9. Rina Mulder (54, Harmelen)

Rina is een bekend gezicht voor alle ondernemers in Woerden: ze was meerdere jaren actief als voorzitter van de overkoepelende ondernemersvereniging POVW (Platform Ondernemers Verenigingen Woerden). Daardoor heeft ze een groot netwerk, kent ze de wereld van de lokale politiek goed én weet ze veel van belangrijke Woerdense dossiers. Rina kan zo in de raad hard aan de slag om problemen waar ondernemers tegenaan lopen op te lossen. Ze is met haar eigen bedrijf actief als HR-adviseur en arbeidspsycholoog en woont in Harmelen.

10. Jurgen Huisman (19, Molenvliet)

Met zijn 19 jaar is Jurgen het jonge, aanstormende talent van de Woerdense VVD. De afgelopen twee jaar heeft hij de fractie ondersteund als fractiemedewerker. Daardoor weet hij veel van de lokale politiek en de problemen die spelen. Jurgen is bestuurslid van Woerden Energie en maakt zich hard voor realistische oplossingen om over te stappen naar duurzame energie. In het dagelijks leven studeert hij Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij bestuurslid bij de Haagse afdeling van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Jurgen woont met zijn ouders, broertje en zusje in Molenvliet.

11. Quinten van Dobben (35, Zegveld)

12. Mark Vlok (43, Snel en Polanen)

13. Steven Hanekroot

14. Jurgen Wesseling

15. Alexander van den Berg

16. Niels Baars

17. Robert Methorst

18. Ben Zwinkels

19. Nanda van Veen

20. Jacques van Buuren

21. Stefan van Hameren

22. Fons van Rooij

23. Hans Konings