Studeer je en hou je van politiek? Weet je alles van social media, word je blij van in gesprek gaan met kiezers en wil je de Woerdense VVD ondersteunen bij het liberaler maken van Woerden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Woerdense VVD heeft een ambitieuze, jonge fractie die met drie zetels vertegenwoordigd is in de Woerdense raad. We zijn op zoek naar een fractiemedewerker om ons te ondersteunen met social media, het maken van content en secretariële/administratieve werkzaamheden. Jij gaat ons helpen om ons liberale verhaal in de raad en daarbuiten zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Wat ga je doen?

Als fractiemedewerker ben je de onmisbare rechterhand van de fractie. Je houdt voor de Woerdense VVD onze social media bij en maakt hiervoor in overleg content. Je gaat aan de slag met infographics, foto’s tijdens evenementen of vergaderingen, video’s, etc. Daarnaast beantwoord je mails van inwoners, geef je antwoord op vragen via Whatsapp en ga je op Facebook met mensen in gesprek. Je helpt bij de organisatie van bijeenkomsten, doet Facebook Live-sessies met raadsleden en ziet je eigen content terug op onze socials.

Je helpt bij de communicatie van de fractie naar inwoners en kiezers en denkt proactief mee over nieuwe manieren om hen nog beter te bereiken. Ook ondersteun je de fractie met secretariële en administratieve werkzaamheden, zoals het maken van notulen, het versturen van agenda’s en het onderhoud van de website. Dit alles kost je ongeveer 6 uur in de week, die je flexibel indeelt en deels verspreidt over de hele week. Je werkzaamheden voer je uit in de raadszaal, in onze fractiekamer, onderweg of thuis.

Onze fractie vergadert in principe elke twee weken op maandagavond. Bij deze fractievergadering ben je aanwezig en denk je mee over onze communicatie naar inwoners en de pers, die jij daarna mag verzorgen. Uiteraard verwachten we ook van je dat je inhoudelijk meedenkt over onze standpunten in de raad. De vergaderingen van de raad(scommissies) vinden altijd plaats op donderdagavond. Voor jou geldt dat je doorgaans twee tot drie donderdagen per maand aanwezig bent, tijdens de politieke avonden en raadsvergaderingen. Ook ga je mee tijdens onze werkbezoeken en ben je bij evenementen.

Wat vragen wij van jou?

• Bij voorkeur ben je student aan een HBO- of WO-instelling;
  • Je hebt een politieke antenne en je voelt je aangetrokken tot de standpunten van de VVD;
  • Je bent creatief, proactief en denkt in oplossingen;
  • Je bent kritisch en durft je mening te geven over onze communicatie binnen en buiten de raad, maar ook over politieke en beleidsmatige inhoud;
  • Je kunt snel schakelen, werkt goed zelfstandig en bent flexibel inzetbaar. Ook onder werkdruk presteer je goed: als de politieke actualiteit erom vraagt, heb jij zo een persbericht verstuurd of een filmpje geëdit en op Facebook gepost;
  • Je communicatieve vaardigheden zijn goed: je kunt helder en overtuigend redeneren, kan je ideeën goed verwoorden en beschikt over een vlotte pen;
  • Ervaring met social media, het maken van filmpjes en foto’s in programma’s zoals Adobe Photoshop, Illustrator en Premiere of bereidheid dat te leren;

Wat kan jij van ons verwachten?

Je gaat aan de slag in een hectische, maar leuke en uitdagende politieke omgeving. Je wordt onderdeel van een enthousiast team met een ambitieuze, jonge fractie van 3 raadsleden. Ondanks het feit dat we een kleinere fractie zijn, willen we niet alleen op inhoud, maar ook op vorm de beste partij voor Woerden zijn. We dagen je dus uit om de lat hoog te leggen voor jezelf én voor ons. Daarbij staat een prettige werksfeer hoog in het vaandel.

We geven je veel vrijheid om met nieuwe ideeën te komen en je creativiteit de vrije loop te laten. We bieden je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn uitstekende doorstroommogelijkheden naar een functie waarin de nadruk meer op politieke inhoud ligt (fractieassistent/commissielid). Naast het (flexibel) bijwonen van de vergaderingen ga je over je eigen werktijden. Je zult veel contact hebben met de fractievoorzitter en andere raadsleden.

Er is een bescheiden financiële vergoeding beschikbaar, en veel dingen om te doen en te leren!

Interesse?

Stuur je motivatiebrief of -filmpje en cv naar Florian van Hout via f.vanhout@vvdwoerden.nl (o.v.v. sollicitatie fractiemedewerker + je naam). Dan nodigen we je snel uit voor een gesprek! Als je nog vragen hebt, kun je ook contact opnemen met Florian via e-mail of 06 – 18 86 58 40.