Hou je van politiek? Wil je de VVD helpen met het liberaler maken van Woerden? Dan zijn wij, de gemeenteraadsfractie van de Woerdense VVD, op zoek naar jou voor de functie van fractieassistent!

De Woerdense VVD heeft een ambitieuze, jonge fractie die met drie zetels vertegenwoordigd is in de Woerdense raad. We zijn op zoek naar een fractieassistent (commissielid) om ons op politiek gebied te ondersteunen.

Wat ga je doen?

De functie die in veel gemeentes bekendstaat als ‘commissielid’ wordt in de gemeente Woerden ‘fractieassistent’ genoemd. Je ondersteunt de fractie voornamelijk op politiek-inhoudelijk vlak. In overleg met een raadslid bereid je onderwerpen voor in jouw verschillende dossiers, die we in overleg bepalen bij je start. Vervolgens voer je daarover in de commissievergadering zelf het woord. Om dat te mogen doen, word je officieel beëdigd als commissielid.

Het werk kost je ongeveer 8 tot 12 uur per week. In een politieke omgeving komen altijd drukkere en minder drukke periodes voor: in recesperiodes zijn je werkzaamheden zeer beperkt, daarbuiten zijn er piekmomenten, zoals bij de begrotingsbehandeling in oktober-november. Die zijn druk, maar juist dan ben jij onmisbaar!

De fractie vergadert in principe elke twee weken op maandagavond. Bij deze fractievergadering ben je aanwezig, licht je jouw voorbereide onderwerpen toe en bepalen we samen het standpunt dat we in de vergadering gaan innemen. Daarbij geef je op je eigen en andere dossiers je mening. We bepalen onze strategie in de raad en daarbuiten, in communicatie naar inwoners en organisaties. De vergaderingen van de raad(scommissies) vinden altijd plaats op donderdagavond. Voor jou geldt dat je tenminste twee tot drie donderdagen per maand aanwezig bent.

Naast ons werk in de raadszaal zijn we ook vaak buiten: bij voorkeur ga je ook mee naar werkbezoeken, onze maandelijkse VrijMiBo en op campagne.

Wat vragen wij van jou?

  • Je houdt van politiek, hebt een politieke antenne en je voelt je aangetrokken tot de standpunten van de VVD;
  • Je wilt samen met ons iedere dag de gemeente Woerden mooier en liberaler maken en meedenken over concrete, goede oplossingen;
  • Je bent kritisch, proactief en denkt in oplossingen;
  • Dat planning en taken kunnen wijzigen is voor jou geen probleem: je werkt flexibel in een team en bent goed bereikbaar;
  • Je communicatieve vaardigheden zijn goed: je kunt helder en overtuigend redeneren en kan je ideeën goed verwoorden, zowel met een vlotte pen als achter de microfoon in de raadszaal;
  • Dat je bereid bent verder te werken aan jezelf en je politieke vaardigheden;
  • Je vindt het leuk om de fractie te ondersteunen met bijvoorbeeld het bijhouden van social media en de website;
  • Ervaring met social media en het maken van filmpjes/andere media of bereidheid dat te leren is een pre, alsmede ervaring op een van de beleidsterreinen uit de gemeentepolitiek.
  • Je bent woonachtig in de gemeente Woerden.

Wat kan jij van ons verwachten?

Je kunt direct zelf aan de slag in een hectische, maar leuke en uitdagende politieke omgeving. We geven je veel vrijheid en de bijbehorende verantwoordelijkheid. Je komt terecht in een enthousiaste, jonge fractie met 3 raadsleden. Zij ondersteunen jou en jij hen. We vinden een prettige werksfeer belangrijk: we leggen de lat hoog voor jou en onszelf, maar altijd op een leuke manier. We bieden je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waarmee we rekening kunnen houden bij het kiezen van je portefeuilles. Naast de vaste vergadermomenten deel je je werktijden zelf in. Voor het bijwonen van de commissievergaderingen ontvang je een vergoeding als commissielid (conform het Rechtspositiebesluit voor decentrale politieke ambtsdragers).

Interesse?

Stuur je motivatiebrief of -filmpje en CV naar Florian van Hout via f.vanhout@vvdwoerden.nl (o.v.v. sollicitatie fractieassistent + je naam). Dan nodigen we je uit voor een gesprek. Als je nog vragen hebt, kun je ook contact opnemen met Florian via e-mail of 06 – 18 86 58 40.