Simone-Onrust-1

Simone Onrust.

Raadslid

Sociaal Domein, Milieu en Duurzaamheid, Energietransitie, Welzijn / WMO, Jeugdzaken, Volksgezondheid, Omgevingswet, Afval en Reiniging, Wijkgericht werken

Wie ben jij?

Ik ben Simone Onrust, ik ben 40 jaar en woon bijna mijn hele leven in Woerden. Ik ben opgegroeid in het Schilderskwartier. Na mijn studie ben ik weer terugverhuisd naar deze wijk. Ik heb psychologie gestudeerd omdat ik geïnteresseerd ben in mensen. In het dagelijks leven werk ik bij een kenniscentrum, waar ik onderzoek doe naar manieren om de kwaliteit van de zorg en het onderwijs te verbeteren.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Mijn beste eigenschap is denk ik mijn doorzettingsvermogen. Als ik ergens voor ga, dan bijt ik mij daar helemaal in vast en geef ik niet op voordat ik mijn doel heb bereikt. Mijn slechtste eigenschap is mijn gebrek aan geduld. Ik wil het liefste dat alles altijd op mijn tempo gaat, maar dat is meestal niet het geval.

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Ik vind het belangrijk dat ik weet waarover ik praat. Ik bereid me altijd goed voor, ik lees al mijn stukken en zorg dat ik goed op de hoogte ben van alle afwegingen bij een probleem. Je zult mij nooit zo maar iets horen roepen.

Hoe ziet je vrije tijd eruit?

Ik probeer drie keer in de week te zwemmen en ben dus regelmatig in het Batensteinbad te vinden. Daarnaast houd ik erg van lekker eten en een drankje op zijn tijd. Ik kom graag bij de Reehorst, al kan ik ook erg genieten van een weekend thuis op de bank.

Wat wil je voor Woerden bereiken?

Ik wil graag dat Woerden ook in de toekomst een plek is waar mensen gelukkig wonen. Voor mij betekent dit iedereen zich veilig voelt op straat, dat de openbare ruimte goed wordt onderhouden en dat het voorzieningenniveau op peil blijft.

Waar wil jij je als raadslid op gaan richten?

In Woerden is vorig jaar veel meer geld uitgegeven aan zorg en ondersteuning dan begroot, zonder dat het resultaat duidelijk was. Dit kan en moet anders. Ik doe veel onderzoek naar effecten en kosten en weet uit ervaring dat niet alle goed bedoelde hulp ook echt werkt. Ik wil dat we alleen geld uitgeven aan dingen die echt werken en stoppen met activiteiten zonder resultaat. Zo kunnen inwoners rekenen op goede zorg en blijft dit betaalbaar.