Florian-van-Hout-1

Florian van Hout.

Fractievoorzitter

Openbare orde en Veiligheid, Verkeer en Vervoer, Financiën, Bestuurlijke en Juridische Zaken, Onderwijs, Cultuur, Sport, Dienstverlening, Omgevingswet, Monumenten en Archeologie

Geboortedatum: 7-12-1998
Woonplaats: Woerden
Sociale media: FacebookTwitterLinkedIn en Instagram.

Florian van Hout werd in 1998 geboren in Leiden. Van kleins af aan woont hij in Woerden. Na zes jaar gymnasium op het Minkema College ging hij Rechtsgeleerdheid studeren in zijn geboortestad. Eind maart 2018 werd hij bij de gemeenteraadsverkiezingen verkozen tot raadslid. Ongeveer twee maanden later werd hij fractievoorzitter van de Woerdense VVD.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik heb een goede helikopterblik, waardoor ik ook bij lastige problemen snel het overzicht probeer te vinden. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik de lat voor mezelf vaak hoog leg. Als ik ergens aan begin, ga ik doorgaans voor het hoogst haalbare resultaat. Tegelijkertijd kan het me ook in de weg zitten: soms wil ik te snel te veel. Ook heb ik de neiging om de lat voor andere mensen net zo hoog te leggen als voor mezelf, terwijl dat niet terecht is.

Florian, wat wil je bereiken in de politiek?

Ik vind vrijheid ontzettend belangrijk. Ten eerste de vrijheid om zelf iets van je leven te maken. Wat mij betreft bestaat er geen gemiddelde, maar gaan we uit van ieders talenten. Ik geloof erin dat mensen het gelukkigste zijn als ze de ruimte krijgen om die talenten te ontdekken en te gebruiken. Daarbij mogen anderen of, nog belangrijker, de overheid, niet in de weg zitten. Ten tweede ook de vrijheid waarin we in Nederland opgroeien, die ons land zo’n ontzettend mooi land maakt. Ik wil in de politiek die vrijheid beschermen.

Als fractievoorzitter probeer ik ervoor te zorgen dat ons team zo goed mogelijk samenwerkt. Samen proberen we Woerden iedere dag nog mooier, vrijer en veiliger te maken.

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Omdat ik me er enorm van bewust ben dat ik niet in de politiek zit voor mezelf, maar voor anderen. Dat betekent dus veel luisteren, en vervolgens met oplossingen komen waar mensen écht iets aan hebben. Als ik me daar in de politieke arena hard voor kan maken, voel ik me als een vis in het water.

Hoe ziet je vrije tijd eruit?

Ik ga graag op vakantie naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast hou ik erg van muziek en speel ik sinds ik 9 ben piano. Ik ben regelmatig in het Concertgebouw of de bioscoop te vinden, maar heb ook een behoorlijke Netflix-verslaving. Sommigen noemen het een afwijking, maar ik ben gefascineerd door pakken, jasjes, stoffen en etiquette. Ik besteed veel tijd aan het uitpluizen van stijlgidsen en blogs over Italiaanse en Britse maatkleding. Naast afspreken met vrienden probeer ik meer tijd vrij te maken voor goede boeken.